april 8, 2024

Så er slutspurt i gang i Skolernes Aktiedyst! Tirsdag d. 9. april indtil kl. 17.00 har klasserne sidste mulighed for at købe og sælge.

I skrivende stund fører CBD’s yndlings fra Hedegaardsskolen i Ballerup mens Langesøskolen fra Silkeborg ligger på femtepladsen og derfor netop klarer sig med til finalen, hvis stillingen holder. De fører dog kun med 112 kr. over Sophieskolen fra Nykøbing Falster, som ligger på sjettepladsen. Meget kan ske endnu.

Da konkurrencen nu går ind i sin sidste fase kommer juryens formand Jacob Pedersen, som er Aktieanalysechef i Sydbank, med en opfordring til deltagerne.

Spillet har været karakteriseret ved at deltagerne har taget høj risiko, samtidig med at de har tænkt sig om. Det har de gjort bl.a. med Stenocare og Green Hydrogen Systems. Hvis deltagerne har fået blod på tanden og vil investere i virkeligheden, så vil jeg anbefale, at de skruer ned for risikoen”.

Aktieanalysechefen peger på investering i store og velrenommerede aktier som en måde at nedsætte risikoen. Virksomheder, der gennem mange år har bevist, at de kan finde ud af det de laver.

”Det handler også i høj grad om at finde en god spredning. Køber man kun en eller to aktier, så viser det sig ofte at gøre ondt.”

Skal man have en rigtig god spredning, skal man op over 20 forskellige aktier, siger Jacob Pedersen, som derfor også peger på fonde som en investeringsmulighed.

Jacob Pedersen håber og tror Skolernes Aktiedyst har givet deltagerne en masse ny viden om aktiemarkedet. ”Og så håber jeg det har givet deltagerne blod på tanden i forhold til at investere selv”

Ny læringskonkurrence i Danmark for 7.-10. klassetrin. – Økonomisk dannelse og ansvarlighed på skoleskemaet. Gratis deltagelse, interaktiv læringsplatform, spilbaseret undervisning, omfattende lektionsplaner med lærervejledning, gæstelærer fra finanssektoren på skolen, opfylder faglige mål i matematik og samfundsfag.

Kick off webinar 27. februar 2024 & konkurrence fra 5. marts til 9. april 2024.

Læs også:

Syv finske gymnasier sætter nu fokus på økonomisk dannelse

Det smukt beliggende Vasa Gymnasium i Österbotten danner rammen om en særlig tema-uge, når elever fra syv finske gymnasier, fra 7.-11 april, skal lære en masse om privatøkonomi. Og temaet er allerede skudt i gang med en stor dyst på Aktiekampen (den svenske version af Aktiedysten), hvor eleverne lige nu konkurrerer

SDU Business School Days – Når teori møder praksis

Hvert år til “SDU Business School Days“inviteres erhvervslivet indenfor på Syddansk Universitets fem campusser, for at skabe et stærkere bindeled mellem de studerende og virksomhederne. Over to uger får de studerende mulighed for at deltage i en lang række arrangementer, der sætter fokus på læring, netværk og karrieremuligheder. “Business School Days handler

Aktiedysten Arbejder samarbejder Center for Ludomani for at styrke unges forståelse for faldgruber.

De seneste år har budt på en markant øget interesse for investering blandt unge. Ifølge en analyse fra Finans Danmark er det i høj grad inspiration fra venner og familie, der smitter, men også øget omtale på sociale medier og aktiespil som Aktiedysten har haft en betydning for at flere har

Nyt undervisningsværktøj: Forstå regnskaber på en sjov og enkel måde

Det nye værktøj kan bruges på alle gymnasietrin og er også velegnet til folkeskolens ældste klasser, når læreren guider eleven gennem forløbet. Værktøjet er fleksibelt og kan gennemføres som et samlet forløb på 45 minutter eller opdeles i mindre sekvenser, der fokuserer på specifikke læringsmål. I samarbejde med Janni Holleufer, lektor

80 gymnasieelever nørder investering med Frederik

Hvordan kommer man i gang med at investere? Hvad er “bull-marked”, splits, betaværdi og afkast? Det er nogle af spørgsmålene, der har tiltrukket ikke mindre end 80 elever til et nyt kursus på Nærum Gymnasium. Vel at mærke et frivilligt kursus efter skoletid, hvor eleverne nu fordyber sig i investeringens verden.

Porteføljeteori på universitetet

På SDU’s Business School har tredje semester-studerende på HA-uddannelsen i Odense og Slagelse deltaget i en helt ny porteføljedyst, hvor de med et fiktivt beløb på én million kroner skulle skabe det bedste risikojusterede afkast. Samtidig har vores samarbejde med SDU vist, at Aktiedysten kan tilpasses universitetsniveauet og bruges til at