maj 31, 2022

Interskolen i Viby tager de nye værktøjer i brug for at gøre matematikundervisningen mere nærværende for eleverne. Skolen har succes med at sætte aktiehandel på skoleskemaet. I dette indlæg, har vi taget en snak med Thomas Linder-Madsen, der er matematiklærer på Interskolen.

Interskolen i Viby taler eleverne i 7. klasse om afkast, kurtage og risikoprofil med den samme selvfølgelighed, som de taler plus- og minusstykker.

Privatskolen, der ellers er mest kendt for sit tidlige sprogstart, har valgt at sætte aktiehandel på skoleskemaet for eleverne i overbygningen.

Det sker dog ikke fordi skolen har en særlig ambition om at uddanne den næste Warren Buffett. Arbejdet med aktier handler om at gøre matematikundervisningen mere nærværende for eleverne, fortæller Thomas Linder-Madsen.

– Matematik er et hjælpefag til naturfagene. Det betyder, at når vi har biologi, kemi og fysisk, inddrager vi matematikken, hvilket er med til at tydeliggøre matematikkens relevans. Men når vi har matematik, kommer faget ofte til at stå lidt alene og fremstår som noget, der ikke eksisterer ude i virkeligheden.

– jeg har elever, som pludselig bruger 10-15 timer om ugen på at arbejde med matematik, fordi faget pludselig giver mening for dem.

Thomas Linder Madsen

Kan tale om økonomi

Vi er hele tiden på jagt efter måder, hvorpå vi kan bringe virkeligheden ind i matematikundervisningen og det var i den forbindelse, at Thomas Linder-Madsen faldt over aktiemarkedet og Aktiedysten.dk, hvor man gratis kan dyste om, hvem der er bedst til at handle med aktier.

– Det kom sig egentlig af, at eleverne skulle lave en opgave, hvor de bliver bedt om at regne på, hvordan de sparer penge op til at leve det liv, de gerne vil om 10-15 år. Normalt ville man spare op i banken, men med de negative renter kom vi til at tale om, at der jo også kunne være andre måder at spare op på – blandt andet ved at købe og sælge aktier.

– Vi har brugt meget tid på at tale om forskellige typer af investeringer – om bæredygtighed og etik. Og jeg har elever, som pludselig bruger 10-15 timer om ugen på at arbejde med matematik, fordi faget pludselig giver mening for dem. Jeg har også elever, der kommer og fortæller, at de pludselig kan tale om økonomi med deres forældre over aftensmaden, fordi de pludselig forstår, hvad det handler om, siger Thomas Linder-Madsen.

Læs også:

Syv finske gymnasier sætter nu fokus på økonomisk dannelse

Det smukt beliggende Vasa Gymnasium i Österbotten danner rammen om en særlig tema-uge, når elever fra syv finske gymnasier, fra 7.-11 april, skal lære en masse om privatøkonomi. Og temaet er allerede skudt i gang med en stor dyst på Aktiekampen (den svenske version af Aktiedysten), hvor eleverne lige nu konkurrerer

SDU Business School Days – Når teori møder praksis

Hvert år til “SDU Business School Days“inviteres erhvervslivet indenfor på Syddansk Universitets fem campusser, for at skabe et stærkere bindeled mellem de studerende og virksomhederne. Over to uger får de studerende mulighed for at deltage i en lang række arrangementer, der sætter fokus på læring, netværk og karrieremuligheder. “Business School Days handler

Aktiedysten Arbejder samarbejder Center for Ludomani for at styrke unges forståelse for faldgruber.

De seneste år har budt på en markant øget interesse for investering blandt unge. Ifølge en analyse fra Finans Danmark er det i høj grad inspiration fra venner og familie, der smitter, men også øget omtale på sociale medier og aktiespil som Aktiedysten har haft en betydning for at flere har

Nyt undervisningsværktøj: Forstå regnskaber på en sjov og enkel måde

Det nye værktøj kan bruges på alle gymnasietrin og er også velegnet til folkeskolens ældste klasser, når læreren guider eleven gennem forløbet. Værktøjet er fleksibelt og kan gennemføres som et samlet forløb på 45 minutter eller opdeles i mindre sekvenser, der fokuserer på specifikke læringsmål. I samarbejde med Janni Holleufer, lektor

80 gymnasieelever nørder investering med Frederik

Hvordan kommer man i gang med at investere? Hvad er “bull-marked”, splits, betaværdi og afkast? Det er nogle af spørgsmålene, der har tiltrukket ikke mindre end 80 elever til et nyt kursus på Nærum Gymnasium. Vel at mærke et frivilligt kursus efter skoletid, hvor eleverne nu fordyber sig i investeringens verden.

Porteføljeteori på universitetet

På SDU’s Business School har tredje semester-studerende på HA-uddannelsen i Odense og Slagelse deltaget i en helt ny porteføljedyst, hvor de med et fiktivt beløb på én million kroner skulle skabe det bedste risikojusterede afkast. Samtidig har vores samarbejde med SDU vist, at Aktiedysten kan tilpasses universitetsniveauet og bruges til at