På Interskolen i Viby tager de nye værktøjer i brug for at gøre matematikundervisningen mere nærværende for eleverne. Skolen har succes med at sætte aktiehandel på skoleskemaet. I dette indlæg, har vi taget en snak med Thomas Linder-Madsen, der er matematiklærer på Interskolen.
På Interskolen i Viby taler eleverne i 7. klasse om afkast, kurtage og risikoprofil med den samme selvfølgelighed, som de taler plus- og minusstykker.
Privatskolen, der ellers er mest kendt for sit tidlige sprogstart, har valgt at sætte aktiehandel på skoleskemaet for eleverne i overbygningen.
Det sker dog ikke fordi skolen har en særlig ambition om at uddanne den næste Warren Buffett. Arbejdet med aktier handler om at gøre matematikundervisningen mere nærværende for eleverne, fortæller Thomas Linder-Madsen.
– Matematik er et hjælpefag til naturfagene. Det betyder, at når vi har biologi, kemi og fysisk, inddrager vi matematikken, hvilket er med til at tydeliggøre matematikkens relevans. Men når vi har matematik, kommer faget ofte til at stå lidt alene og fremstår som noget, der ikke eksisterer ude i virkeligheden.
– jeg har elever, som pludselig bruger 10-15 timer om ugen på at arbejde med matematik, fordi faget pludselig giver mening for dem.
Thomas Linder Madsen
Kan tale om økonomi
Vi er hele tiden på jagt efter måder, hvorpå vi kan bringe virkeligheden ind i matematikundervisningen og det var i den forbindelse, at Thomas Linder-Madsen faldt over aktiemarkedet og Aktiedysten.dk, hvor man gratis kan dyste om, hvem der er bedst til at handle med aktier.
– Det kom sig egentlig af, at eleverne skulle lave en opgave, hvor de bliver bedt om at regne på, hvordan de sparer penge op til at leve det liv, de gerne vil om 10-15 år. Normalt ville man spare op i banken, men med de negative renter kom vi til at tale om, at der jo også kunne være andre måder at spare op på – blandt andet ved at købe og sælge aktier.
– Vi har brugt meget tid på at tale om forskellige typer af investeringer – om bæredygtighed og etik. Og jeg har elever, som pludselig bruger 10-15 timer om ugen på at arbejde med matematik, fordi faget pludselig giver mening for dem. Jeg har også elever, der kommer og fortæller, at de pludselig kan tale om økonomi med deres forældre over aftensmaden, fordi de pludselig forstår, hvad det handler om, siger Thomas Linder-Madsen.
Læs også:
Lærer om UNG Aktiedyst: Mine elever er meget opsatte!
Gazi Sahin fra Niels Brock EUX-Gymnasiet har store forventninger til konkurrencen. Gazi er 34 år og til dagligt underviser han i fagene afsætning og virksomhedsøkonomi. De seneste to år har han brugt Aktiedysten i undervisningen, og derfor var Gazi Sahin begejstret, da han stødte på UNG Aktiedyst, Danmarksmesterskabet i investering for
SKOLEELEVER FÅR MILLION AT LEGE MED
Sådan lyder overskriften fra Fyens.dk på artiklen om den kommende læringskonkurrence SKOLERNES AKTIEDYST for 7-10 klasser på Fyn. Vi glæder os enormt meget til at få skudt konkurrencen i gang, hvor der altså er en heldig klasse der kan vinde 10.000 kr. til klassekassen.! Og så kan du altså vinde 10.000 kr. til
Mød Bulls, Bears & Bunnys! – “Jeg ville aldrig købe den i virkeligheden”
”Jeg håber OB slår FCK, for så stiger Brøndbyaktien” På Nordagerskolen i Ringe på Fyn er 8.C i fuld gang med Skolernes Aktiedyst. Vi har mødt eleverne Sandra, Emily, Lise og Tobias, som sammen med resten af klassen nu har spillet i to uger. Tobias har bl.a. investeret i fodboldklubben Brøndby IF og
Analyse – Hvordan ved man om det er en god investering?
Ugens fokus lyder på analyse af virksomheder og forståelse for det man investerer i. Her på siden har vi samlet to nyttige værktøjer, der kan guide dig til en bedre forståelse af analysering og forståelse for virksomheder. Og husk, hvis jeres hold rangerer blandt top-5, skal klassen dele jeres viden med
Er Andreas og Jonathan fremtidens investerings-guruer? Skoleelever har ramt en guldåre i skolernes aktiedyst
I forbindelse med Skolernes Aktiedyst på Fyn, besøgte @fyensdk @brenderup_realskole 9.C i denne uge. 9.C har ført kvalifikationsrunden, næsten siden start, hvor navnlig to elever, trak klassen op med pænt store gevinster. Selvom de i sidste ende blev overhalet af korup skole 7.a, har 9.C holdt fast i en top-5-placering og udvist en god
Finansdirektør i Fynske Bank: – Aktierne skal på skoleskemaet!
Aktier og investering har fanget interessen hos børn og unge, og vi bør reagere ved at tage interessen alvorligt, tale med dem om investering og sætte aktier på skoleskemaet. Ellers risikerer vi, at de finder informationen de forkerte steder.” – Sådan skriver Hans Erik Hansen, finans- og formuedirektør, Fynske Bank i Fyens.dk. På Aktiedysten har